Hotel Piccadilly Rome 3 star hotel

  • italiano
  • English
  • español
  • français
  • Deutsch
  • русский
  • 日本語
  • 中文
  • Nederlands
  • polski
  • português
  • हिंदी


Pantheon - Best Western Hotel Piccadilly - Roma

Arrival date Arrival date
Departure date Departure date
Guests per Room
Adults Children Children Age
Have you got a Promotion Code or a Corporate Account?
Fill in with your Code / Account number

The Hotel Piccadilly has received the certificate of excellence Tripadvisor 2014 thanks to rave reviews received by customers.

Pantheon - Best Western Hotel Piccadilly - Rome

 

The Pantheon is a building in Rome, Italy, on the site of an earlier building commissioned by Marcus Agrippa during the reign of Augustus (27 BC – 14 AD). The present building was completed by the emperor Hadrian and probably dedicated about 126 AD. He retained Agrippa's original inscription, which has confused its date of construction.

 

The building is circular with a portico of large granite Corinthian columns (eight in the first rank and two groups of four behind) under a pediment. A rectangular vestibule links the porch to the rotunda, which is under a coffered concrete dome, with a central opening (oculus) to the sky. Almost two thousand years after it was built, the Pantheon's dome is still the world's largest unreinforced concrete dome. The height to the oculus and the diameter of the interior circle are the same, 43.3 metres (142 ft).

 

It is one of the best-preserved of all Ancient Roman buildings in large part because it has been in continuous use throughout its history, and since the 7th century, the Pantheon has been used as a church dedicated to "St. Mary and the Martyrs" but informally known as "Santa Maria Rotonda". The square in front of the Pantheon is called Piazza della Rotonda.

 

The interior of the dome was possibly intended to symbolize the arched vault of the heavens. The oculus at the dome's apex and the entry door are the only natural sources of light in the interior. Throughout the day, the light from the oculus moves around this space in a reverse sundial effect. The oculus also serves as a cooling and ventilation method. During storms, a drainage system below the floor handles the rain that falls through the oculus.

Powered by Present S.p.A.

Mobile version View Desktop version